Kartet er basert på ny data, bedre modeller og forbedret metodikk. Det gir svært nøyaktige data helt ned på gateadresse. I mange tilfeller gir kartet et lavere skadepotensiale. Dette gir utslag nivået for jordskjelvsikring og dermed på kostnadene.

Den nye funksjonaliteten gjør det enklere å avgjøre i hvilken grad en konstruksjon må tilpasses risikoen for jordskjelv, i henhold til gjeldende regelverk. Den gjør det mulig å beregne utelatelseskriterier, det vil si beregninger som viser om konstruksjonen trenger å ta hensyn til å dimensjonere for jordskjelv i det hele tatt. Dette vil være spesielt nyttig for mindre aktører, som slipper å gjøre ytterligere beregninger dersom de oppfyller kriteriene. 

Webinaret holdes av Dr. Abdelghani Meslem, seniorforsker ved NORSAR og førsteamanuensis ved NMBU. Møteleder er Arve E. Mjelva, viseadm.dir. NORSAR. 

Webinaret passer for alle som trenger å ta hensyn til dimensjonering av jordskjelv i konstruksjoner, slik som kommuner, fylker, rådgivervirksomheter og byggebransjen.

Webinaret er gratis og åpent for alle. Det vil være mulig å stille spørsmål ved å bruke Q&A under webinaret.

For å delta kan du benytte denne lenken: Webinar: Demonstrasjon av ny funksjonalitet i soneringsportalen, spesialtilpasset byggenæringen

Har du spørsmål, kontakt oss på