Oppdatert 10. november:
Fikk du ikke deltatt på webinaret? Du kan likevel få med deg informasjon relevant for din bransje! 

Om jordskjelvdimensjonering

Den digitale løsningen gjør det enklere å avgjøre i hvilken grad en konstruksjon må tilpasses risikoen for jordskjelv, i henhold til gjeldene krav. Tjenesten gjør det mulig å enkelt beregne utelatelseskriterier, det vil si beregninger som viser om konstruksjonen trenger å ta hensyn til å dimensjonere for jordskjelv i det hele tatt. Dataene kan hentes ut helt ned på gateadresse eller matrikkelnummer (nytt!).

Jordskjelv river i berggrunnen og har stort skadepotensiale for by og land, men det er bare halve sannheten. Norge er et langstrakt land med varierende geologi; hvilke typer av masse ligger over berggrunnen? Svaret har store konsekvenser for et jordskjelvs skadepotensiale og derav hvordan bygg må dimensjoneres.

Hva er Eurokode 8? Eurokode 8 angir bestemmelser for prosjektering av bygg- og anleggskonstruksjoner for seismisk påvirkning. Prinsipper og krav for konstruksjoners pålitelighet er gitt i NS-EN 1998 Prosjektering av konstruksjoner for seismisk påvirkning.

Soneringsportalen oppdateres stadig med nye funksjoner for økt brukervennlighet basert på tilbakemeldinger fra våre kunder.

Hva får du ut av dette?

Vårt digitale soneringskart forenkler dimensjoneringen av små og store byggeprosjekter med en oppdatert seismisk database for hele Norge, inkludert Svalbard. Du lærer hvordan bruke kartet og utnytte funksjonalitetene fullt ut.

Er dette webinaret for deg?

Er du i byggebransjen eller trenger å ta hensyn til dimensjonering av jordskjelv i konstruksjoner, da er dette webinaret av interesse. Vi ønsker nye og eksisterende kunder velkommen!

Program for Webinaret:

  • Ivan van Bever, produktleder for soneringsportalen, introduserer de siste oppdateringene i brukergrensesnittet basert på kundenes tilbakemelding.
  • Dr. Abdelghani Meslem, vår ekspert på jordskjelvdimensjonering, tar deg gjennom hvilket datagrunnlag soneringen bygger på og hvordan grunnakselerasjonsverdiene fra Soneringskart kan brukes innenfor dimensjonering ved Eurokode 8.
  • Ivan van Bever vil fortelle om videre utviklingsplaner.

Det vil bli god tid til spørsmål!

Klikk HER for å registrere deg og få lenke til webinaret.

Har du spørsmål? Send en epost til soneringskart@norsar.no